Nja inte riktigt än. Vi har ett par dagar kvar i Bangkok innan vi åker hem till Sverige igen och då ska vi fira Songkran. På fredag, den 13:e april, firar Thailändarna sitt nyår, Songkran. Vi har blivit varnade för att det kan bli en lätt kaotisk stämning i staden under helgen. Songkran firas genom att man kastar vatten på varandra. Ett firande som eskalerat något med åren. Går man utomhus får man räkna med att bli genomblöt. Min man är något mer road av detta än jag men det blir nog ett roligt avslut på resan :-)


Det är med blandade känslor som jag åker hem igen. Att resa är mitt största intresse. Det är mitt liv. Jag älskar det av flera olika anledningar.

Jag tror att resandet gör att man får större perspektiv. Det är lärorikt. Jag tror att man blir mer öppen och mer förstående inför det som är annorlunda. Att resa tar fram känslor som gör att man börjar ifrågasätta sitt eget leverne och sin egen kultur, men också att man uppskattar det man har. Framför allt är det människorna jag träffat som jag bär med mig i minnet. De man kommit att beundra, de man skrattat ihop med, de man druckigt drinkar till sena natten ihop med, de som har blivit en ny vän.

Att resa förenar människor från hela världen. Det skapar möten.

Jag önskar att våra barn oxå får chansen att resa mycket i sina liv. Om dem vill förstås.


Vi ses på måndag!