För ca 1 vecka sedan lämnade vi Thailand och reste vidare till Singapore. Ett nytt resmål för mig men inte för min man som varit här tidigare. Det kändes bra att han kände till stan (för den var enorm) och hur man smidigast tog sig runt samt vad vi kunde hitta på. Och ska jag vara ärlig så började jag känna mig något trött och behövde vila efter allt resande.

Singapore är en häftig stad. Den har en vacker skyline på kvällen och äldre byggnader har bevarats vilket gör att det blir en vacker kontrast mellan nytt och gammalt. Vi tyckte om att bara promenera och titta på staden.

I Singapore finns mycket att göra. Vi besökte Universal och åkte till stranden men det finns mycket mer att utforska i denna stad. Vi skulle kunna spendera 2 veckor här och gå på nya upptäckter varje dag. Singapore är också den första storstaden som jag besökt som känns familjevänlig. Man kan lätt åka hit och semestra med barn. Här finns mycket att göra för både vuxna och barn.

Singapore är också en stad med en stor kulturell mix. En lokalbo berättade för oss att hyresmarknaden vad gäller bostäder försöker regleras utefter vilka som bor i ett hyreshus. Det måste vara en mix. Det innebär att man kan neka en person en lägenhet pågrund av hens kulturella bakgrund OM det redan bor flera personer från samma/liknande bakgrund i huset. Ett annorlunda synsätt på integration antar jag. (om det stämmer)

Vi tyckte mycket om Singapore och jag åker gärna hit igen i framtiden.


Kuala Lumpur. Huvudstaden i Malaysia....

Här har min man vänner från en turné han gjorde här förra året. Vi mötte upp dem och de guidade oss runt i stan. Vi besökte China Town, India Street, central market och vi åkte hem till min mans vän Ci chan och hans fru. Där lagade vi köttbullar med potatismos!! :-) Vi hann också med att vila på hotellet och ta igen oss lite.

Vidare så påminner Kuala Lumpur lite om Singapore i arkitekturen. Flera moderna skyskrapor möter det gamla bevarade. En fin mix tycker vi.

Att spendera tre dagar i två världsmetropoler är såklart för lite tid. Som jag nämnde tidigare så kan man lätt spendera två veckor även här i KL. Hit kommer vi iaf tillbaka efter Australien. Dit åker vi ikväll.