Efter att ha varit på resande fot i nästan 7 veckor var det dags för oss att ha lite riktig semester. Sista kvällen i Siem Reap bokade vi ett hotell i Phuket och tidigt nästa morgon lämnade vi Kambodja.

I Thailand har vi varit förr och vi återvänder alltid till samma ställe, till ön koh phangan.

Nu landade vi först i Phuket och här stannade vi 4 dagar. Sedan åkte vi vidare till vår favoritplats: haad salad beach på koh phangan.

Koh phangan är inte en särskilt stor ö så med en scooter eller taxi kan man ta sig runt ön ganska snabbt. Naturen är otroligt vacker och består av berg, vattenfall, palmer och vita, rena stränder. Här är tempot oerhört lugnt. Ett perfekt ställe att ta semester från semestern och vila upp sig i några dagar.

Under våra återkommande besök till ön har vi lärt känna några av lokalborna. Phatcharin är en av dem. Hon äger och arbetar i en restaurang i närheten av vår bungalow. Tillsammans med Phatcharin och hennes son Alex blev det ett obligatoriskt besök på marknaden. Den här gången fick vi också följa med till ett tempel och bli "välsignade" av en buddistmunk. Själva mötet med munken var i sig intressant. Vi skulle upprepa ett mantra (På thai!!!) och så fick vi ett armband. Sen skulle vi böja oss framför munken så att han kunde skvätta vatten på oss och slå på våra ryggar med ris. Jag kände mig helt bortkommen då jag inte visste något om vad jag skulle göra eller säga men Phatcharin förklarade och visade under tiden så jag tror att jag undvek större pinsamheter ;-) Vad jag sedan förstod så hade munken önskat oss rikedom och att onda andar skulle hålla sig borta.


I övrigt var det några lugna dagar på ön. Det mesta av tiden gick till att vila och lyssna på ljudböcker.

Nu när jag skriver detta inlägg har vi redan lämnat Koh phangan. Vi är nu i Krabi men här stannar vi inte länge för redan imorgon åker vi till Singapore.