Julen i Saigon var väldigt lugn. Vi tog sovmorgon och gick inte ut förens senare. Mycket var stängt. Någon enstaka butik var öppen men annars var det ett lugn över stan. En stor del av befolkningen i Saigon är katoliker så julen är en viktig högtid och många är lediga från arbetet. Framåt kvällen dukas det upp till fest i gränderna. Där samlas man och äter mat och umgås med familjen. Det dröjde inte länge förens vi blev bjudna på risvin av ett sällskap som dukat upp ett bord på gatan utanför sitt hus.

Det var en glad stämning.

Människor är vänliga och vill gärna bjuda in till samtal och dela med sig av det de har dukat fram. Som turister känner vi oss väldigt trygga när vi strosar runt på gatorna. Inte bara för att det är jul utan rent generellt upplever vi att Vietnam är ett väldigt tryggt land att resa runt i. Du blir ofta bemött av vänlighet och de vi träffar vill gärna hjälpa till med vad det än kan vara. Som att tillexempel bli skjutsad till bankomaten när man inte hittar dit.

I vilket fall som helst så avslutas julaftonen tidigt för oss och vi avslutar kvällen hemma på vårt boende.

Nästa dag fortsätter i samma lugna tempo. När vi vaknar regnar det ute. Det har pratats om en inkommande orkan, tembin, och nu verkar det som att utkanten av den här nått Saigon. Vi bestämmer oss för att åka en bit norrut. Upp till semesterorten Mui Ne. Men först följer vi med vår husvärd, Mr Vinh, till katolska kyrkan och är med på julmässan.

(Jag har precis kommit på hur jag kan klistra in bilder i texten, ha ha! Jag kommer ändå fortsätta att posta de flesta bilder under rubriken photos)

Till Mui ne åker vi buss. Det är en resa på ca 4 timmar. Här är det hett och vi tillbringar de flesta dagar nere på stranden. Mui ne är en semesterort populär bland kitesurfare och backpackers. Tempot är väldigt lugnt och det är inte många restauranger eller butiker som har öppet efter kl 10 på kvällen.

Det gör oss inget. Bara skönt att få vila några dagar.

Vi gör några utflykter, bland annat besöker vi fairy stream och de röda sanddynorna. Imorgon åker vi tillbaka till Saigon. Nästa äventyr åker vi ner längs Mekong floden.