Idag, måndag, är det sista dagen i Hurstbridge. Kl 01 i natt åker vi tillbaka till Kuala Lumpur. Två veckor gick fort, som det ofta gör när man är på semester, och tänk att vi snart har varit iväg i 3 månader!

Idag har det varit kyligt i Hurstbridge. En sak vi lärt oss om vädret här i Victoria är att det växlar väldigt snabbt. Ena dagen är det 30 grader och inte ett moln på himmeln. Nästa dag 15 grader och blåst. Här i Australien säger man att Melbourne är staden där man kan få uppleva fyra årstider på en dag. Och vi som trodde att det alltid var varmt här.


I helgen åkte vi in till centrala Melbourne. Vi åkte bland annat in till Fitzroy som är Melbournes motsvarighet till Kreuzberg i Berlin. Eller Möllevången i Malmö. Där tittade vi i flera olika vintagebutiker, åt tacos och tog en dricka i solen. Det finns också en hel del fina graffitimålningar att se. Ett mycket trevligt område som passade oss bra :-)

Vi åkte också till Victoria Market, en jättestor marknad mitt i centrala Melbourne där du kan handla allt från kläder, väskor och skor till mat och dryck och mycket mer. Vi handlade några souvenirer :-)


Australien är enormt stort och det finns så mycket att se. Ett tag pratade vi om att vi skulle boka om returbiljetten och stanna ett tag till för att åka längre norrut, till Sidney eller Brisbane. Men som Klara sa till mig innan jag åkte, "i Australien försvinner alla pengarna" Och det stämde ;-) Det är något dyrare här. Vi får helt enkelt åka tillbaka i framtiden.

Nu måste vi klura på vart vi ska åka härnäst, efter Kuala Lumpur.