Efter att vi lämnat Hurstbridge, Australien, och landat i Kuala Lumpur tog vi in på samma hotell som tidigare. Vi bestämde oss för att stanna i tre dagar och sedan åka vidare till ny plats. Vi hade flera olika alternativ som vi klurade på. Vi hade länge pratat om att resa till Filippinerna men av någon anledning lockade det inte längre. Vi hade kontakt med två vänner som varit på plats i El Nido men som blivit evakuerade på grund av dåligt väder och det var just El Nido vi pratat om att åka till. Så vi bestämde oss helt enkelt för ett säkert kort och åkte tillbaka till Vietnam. Denna gången till huvudstaden Hanoi.


Hanoi är en mycket trevlig stad som skiljer sig åt från Saigon. I Hanoi är gatorna trånga och husen gamla och slitna.

Överallt växer träd vilket ger ett grönt och lommigt intryck. Gatorna är kantade av kaféer, restauranger och butiker. Varje gata eller kvarter kan också vara inriktad på en viss produkt. Tillexempel, om du vill köpa ett par skor går du till gatan/kvarteret där man säljer skor. Vill du handla kött går du till gatan där man säljer kött osv.

(på bilden: gatan där alla säljer belysning)


I Hanoi finns många museer om Vietnams historia. Det är också här som landets farbror "uncle Ho" ligger begravd. Polisen har stor närvaro i staden och de patrullerar ofta i turistområdena. Det är inte ovanligt att de kommer förbi framåt midnatt och ser till så att barer och restauranger stänger. I Hanoi får man nämligen inte hålla öppet efter midnatt. Stor skillnad från Saigon där mycket håller öppet dygnet runt.

Både jag och min man tycker mycket om Hanoi. Det är en vacker stad.

Jag firade min 35 årsdag här. Sedan ville vi åka på mer äventyr. Vi hyrde en lätt motorcykel och började åka söder ut.