Dag 4. Efter Port Campbell och de 12 apostlarna bestämde vi oss för att åka inåt landet. Vi tog sikte mot Timboon. En liten ort ca 2 mil norr om Port Campbell. Timboon är känt för sina ostar, whiskey och sin glass.

Inåt landet ändrar sig landskapet. Från berg och grönska till kullar och torka. Men det är fortfarande väldigt vackert.

I Timboon tog vi en liten kortare paus och smakade på deras glass samt besökte whiskeydistilleriet. Sedan åkte vi vidare mot Colac.

Colac är en större ort som ligger vid en sjö, Lake Colac. Stadens arkitektur påminner mycket om mindre städer i USA (tycker jag). Här stannade vi den 4:e natten.

Campingplatsen i Colac var mindre än de vi tidigare övernattat på och vi såg inga djur. Likabra var det för skyltarna talade om att det fanns gott om orm runt campingen.


Dag 5. Vi fortsatte bilfärden genom Victorias inland på väg ner till havet igen. På vägen passerade vi flera mindre samhällen som såg ut att ha fastnat i en svunnen tid. Bland annat en liten by som hette Forest. Vackert och pittoreskt.

Efter några timmars bilfärd bland "gumtrees" och slätter kom vi fram till Torquay. En riktig surfar stad inte långt från Angelsea.

Torquay är inte annorlunda jämfört med de tidigare orterna vi stannat i längs med Great Ocean Road, förutom att stranden är större och att här samlas det surfare från hela landet. Här finns också gott om surfbutiker och en hel del outletbutiker där jag gjorde några fynd. Vi trivdes väldigt bra i Torquay så vi stannade två nätter här.

På torsdag morgon vaknade vi upp till blåst och regn. Vi packade snabbt ihop våra saker och åkte vidare tillbaka mot Hurstbridge/Melbourne.