Tidigt på torsdag morgon lämnade vi Pu Luong. Vi satte kurs mot staden Hue. En semesterort känd för sina fisk och skaldjursrätter. Hue ligger dock en bit ner på kartan så vi räknade med att resan kunde ta 3-4 dagar. Vi ville också undvika tungt trafikerade vägar så vi bestämde oss för att följa Ho Chi Minh road. En klassisk väg som går hela vägen från Hanoi till Saigon. Vägen är gammal (men i mycket gott skick) och nya, bredare vägar har tagit över det mesta av biltrafiken. För oss innebar det sträckor då vi var helt ensamma på vägen.

Under tiden förändrades landskapet. Risfälten försvann och ersattes av teodlingar.

Odling av sockerrör var också vanligt. Vi övernattade på ett hotell längst med vägen och nästa natt på ett nytt homestay. Nu är det dag 3 sedan vi lämnade Pu Luong och vi har kommit fram till Dong Hoi.

Dong Hoi vet vi inte så mycket om än. Vad vi har hört från andra är staden den nya "up and coming" vad gäller turism och nog finns här den bästa/renaste stranden jag sett hittills i Vietnam. Därför är det synd att vädret inte är så bra. Hela dagen, förutom vissa partier längst vägen, har det legat en tät dimma över oss. Luftfuktigheten är hög och det känns tryckande. Jag hoppas det klarnar upp imorgon så att vi får se det bästa av Dong Hoi.