Efter två dagar i Dong Hoi bestämde vi oss för att vända tillbaka och åka norrut igen. Tiden börjar ta slut för oss här i Vietnam och vi insåg att det skulle ta längre tid att köra ner till Hue än vad vi räknat med. Dessutom trivdes vi bra i Dong Hoi och bestämde oss för att stanna en extra natt. Stället vi bodde på var ett backpacker hostel och vi träffade många resande som var på väg antingen söderut eller norrut. Ägarna var supertrevliga och stranden jättefin.

Trots dåligt väder så stannade vi. Det blev en dag i stan istället då vi åkte och tittade på olika monument och en sönderbombad kyrka. I Vietnam kallar man detta för "evidence of american warcrime".

När vi lämnade Dong Hoi åkte vi till ett litet samhälle i närheten av nationalparken Phong nha. Hit åker man för att besöka grottor. Här finns bland annat världens största grotta men den besökte vi inte. Det tar tre dagar att hika dit tillsammans med en guide och inträdesbiljetten är något dyr (24.000kr!!!!) Men vi besökte en annan grotta som mycket vacker. Paradise cave. Den är 31 kilometer och upptäcktes 2005.

I Phong nha övernattade vi en natt innan vi fortsatte norrut. Återigen bestod naturen av berg och grönskande landskap och ett och annat risfält dök upp lite då och då.

Idag, lördag, kom vi fram till Ninh binh. Här ska vi övernatta i två dagar. Ninh binh är mest känt för sin storslagna natur och för filmen King Kong som spelades in här.

Jag ser fram emot två dagars vila innan vi når Hanoi igen.